دل آسا

بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری

10 بهترین روانشناس برای درمان وسواس فکری + قطعی و تضمینی

لیست مطالب

چقدر درباره وسواس فکری می دانید؟ آیا در زندگی با فردی مواجه شده اید که هستید به یک موضوع، بارها و بارها فکر کند؟ یا متوجه شده اید که کارهای خاصی را به طور مکرر انجام می‌دهد، حتی زمانی که غیر ضروری است؟ اگر با چنین شخصی روبرو شده اید، ممکن است دچار اختلال وسواس فکری (OCD) شده باشد. OCD یک اختلال روانی رایج است که میلیون ها نفر در سراسر جهان درگیر آن هستند. وسواس فکری می تواند به طرق مختلف ظاهر شود، از وسواس های پارانوئید تا وسواس های عملی که در این مقاله، وسواس شدید و تأثیر آن بر افرادی که از آن رنج می برند را بررسی خواهیم کرد. ما همچنین انواع مختلف وسواس ها را توضیح می دهیم و گزینه های درمانی OCD را مورد بحث قرار می دهیم. بنابراین اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری و نحوه جلوگیری از پیشروی علائم آن هستید، با ما همراه شوید …

وسواس فکری چیست؟

وسواس فکری، اختلال شایعی است که منجر به افکار، تصاویر، نگرانی ها و یا تردیدهای غیر منطقی‌ می شود که به صورت مکرر در ذهن بیمار ایجاد می شود. وسواس فکری می تواند به طرق مختلفی مانند افکار آسیب رساندن به خود یا دیگران، ترس از آلودگی یا نیاز به تقارن ظاهر شود. به عنوان مثال، فرد مبتلا به OCD ممکن است در مورد میکروب ها وسواس داشته باشد و احساس کند که مجبور است دست های خود را به طور مکرر بشوید. افرادی که درگیر وسواس فکری هستند، ممکن است ساعت‌ها به تمیز کردن سطوح یا اجتناب از حضور در برخی مکان‌ها بپردازند، زیرا آنها را کثیف می‌دانند. این وسواس‌ها فقط نگرانی‌ها یا ترس‌های روزمره نیستند، بلکه انگیزه‌های شدیدی هستند که تنها با تفکر منطقی نمی‌توان آن‌ها را به راحتی کنترل کرد. برای کسانی که از اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) رنج می برند، معمولاً در مورد وسواس های خود احساس شرم و گناه می کنند. مبتلایان به وسواس فکری، موارد پایداری دارند که به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره آنها تأثیر می گذارد. خوشبختانه، گزینه های درمانی برای کسانی که با وسواس شدید دست و پنجه نرم می کنند، جلسات درمانی همراه با دارو می باشد که در مراجعه به روانشناس برای آنها  تجویز می شود.

علائم وسواس فکری چیست؟

وسواس فکری یک اختلال در سلامت روان است که می تواند اثرات شدید و ناتوان کننده ای بر زندگی فرد داشته باشد. در حالی که انواع مختلفی از وسواس وجود دارد، برخی از علائم مشترک در سراسر جهان وجود دارد. یکی از علائم رایج وسواس فکری، افکار مزاحم است که علیرغم تلاش های فرد برای نادیده گرفتن آنها از بین نمی روند. این افکار ممکن است منجر به احساس اضطراب یا ترس شوند.

یکی دیگر از علائم وسواس فکری، رفتار اجباری است ،رفتار  و تشریفات تکراری که به عنوان وسیله ای برای کاهش اضطراب ناشی از افکار وسواسی انجام می شود. به عنوان مثال، فردی که وسواس تمیزی دارد ممکن است دائماً دست های خود را در طول روز بشوید. افراد مبتلا به وسواس فکری شدید اغلب احساس گناه، شرم یا خجالت شدیدی را نسبت به وضعیت خود تجربه می کنند. آنها همچنین ممکن است با انزوای اجتماعی دست و پنجه نرم کنند زیرا سعی می کنند رفتارهای خود را از دیگران پنهان کنند. افکار خودکشی و وسواس خشونت آمیز نیز در موارد شدیدتر وجود دارند که در آن، افراد ممکن است بدون درمان احساس درماندگی کنند و تحت تأثیر وسواس های خود قرار بگیرند.
اگر هر یک از این علائم را تجربه می کنید یا مشکوک هستید که OCD ممکن است بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، کمک گرفتن از یک متخصص بسیار مهم است.

 

1. روانشناس رعنا آثاری

 

روانشناس رعنا آثاری

 

انواع وسواس فکری و درمان قطعی و تضمینی

وسواس ها در افراد به اشکال مختلف ظاهر می شوند و می توانند توسط عوامل مختلفی ایجاد شوند. برخی از انواع وسواس های فکری عبارتند از وسواس در آلودگی، تقارن، نظم، احتکار و افکار جنسی.

1.وسواس فکری آلودگی: شامل ترس غیرمنطقی از میکروب ها یا کثیفی است که می تواند منجر به شستشو یا تمیز کردن بیش از حد شود.

2. وسواس فکری تقارن: در وسواس فکری تقارن، فرد نیاز به یکنواخت و متعادل بودن همه چیز دارد.

3. وسواس فکری نظم طلبی: ذهن فرد به طور افراطی با نظم و ترتیب و هم چنین کمال طلبی درگیر است، طوری که بیمار انعطاف پذیری و کارایی‌ خود را از دست می‌دهد.

4. وسواس فکری احتکار:  وسواس فکری احتکار در فرد، موجب جمع آوری اقلام، بیش از حد ضروری یا معقول است.

5. وسواس فکری جنسی: شامل تجسم یا تمایلات جنسی مزاحم است. فرد دائماً تمایلات جنسی خود را مورد شک قرار داده یا زیر سوال می‌برند.

انواع دیگر وسواس ها ممکن است شامل هذیان های پارانوئیدی در مورد آسیب دیدن دیگران (وسواس پارانوئید)، نگرانی بیش از حد در مورد ارتکاب اشتباهات (وسواس عملی)، دشواری در دور انداختن دارایی ها به دلیل اینکه ممکن است بعداً مورد نیاز باشد (احتکار اجباری) و غیره باشد. درک انواع مختلف وسواس می تواند به افراد کمک کند تا محرک های خود را در مراحل اولیه شناسایی کنند تا بتوانند قبل از اینکه شدید شود به دنبال درمان باشند.

 

جهت تماس با روانشناس رعنا آثاری اینجا کلیک کنید

 

2. روانشناس حسین علی پور

 

پیشگیری از وسواس فکری شدید

آیا راه تضمینی برای جلوگیری از بوجود آمدن وسواس فکری شدید وجود دارد؟ در جواب باید گفت خیر، ولی اقداماتی وجود دارد که می توانید برای به حداقل رساندن تأثیر وسواس فکری بر زندگی خود انجام دهید. اولین قدم این است که علائم وسواس را شناسایی کنید. آنها را نادیده نگیرید یا سعی نکنید آنها را منطقی جلوه دهید.

اگر هر گونه افکار یا رفتارهای وسواسی را تجربه می کنید، بسیار مهم است که در اسرع وقت به دنبال کمک حرفه ای باشید. یک متخصص سلامت روان می تواند به شناسایی محرک ها و ایجاد مکانیسم های مقابله ای که برای شما کارساز خواهد بود، در جهت کمک به شما استفاده کند. جدای از جستجوی کمک حرفه ای از یک روانشناس ، تکنیک های مراقبت از خود مانند مدیتیشن، ورزش و خواب کافی را تمرین کنید. این فعالیت ها می توانند سطح استرس را کاهش داده و شدت افکار وسواسی را کاهش دهند. جهت پیشگیری از وسواس فکری شدید، می توانید از مصرف الکل یا مواد مخدر اجتناب کنید. پیشگیری از وسواس فکری شدید در مراقبت از خود از نظر روحی، جسمی، عاطفی و همچنین توجه به محیط و عادت های خود است. درنهایت بهترین روش مقابله با وسواس فکری مراجعه به یک روانشناس حرفه ای و گذراندن دوره درمان می باشد .

 

جهت ارتباط با روانشناس حسین علی پور اینجا کلیک کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *